Vlees & Vis

Runderen die zoveel mogelijk buiten staan, vaak hun kalf zelf mogen zogen en die voor hun laatste gang niet dagenlang op transport hoeven. Varkens en kippen die weten wat scharrelen is en ramlammeren die in de wei zijn opgegroeid. Dat levert prachtige, eerlijke en bijzonder smakelijk vlees op. Ook steeds meer vissers maken zich hard voor duurzame visserij. Zo komen er steeds meer mooie adressen bij. 

Arkema Vlees    
Blonde d'Anquitaine rund / varken / lam / kip / kaas
Korengarst 4
9635 VB Noordbroek
0598 - 451206
www.arkemavlees.nl

Palingrokerij Vos
Paling / snoekbaars / wolhandkrab
Osdijk 8
9479TC Noordlaren
050 - 4062981
www.palinghandelvos.nl

Onstaheerd 
Limousin rund / varken / lam / kip
Singelweg 2
9771 BC Sauwerd
06 - 13151921
www.onstaheerd.nl 

Lauwersland natuurvlees
Hereford rundvlees
Oudedijksterweg 3 
9968 TM Pieterburen
0519 - 589613
www.lauwerslandnatuurvlees.nl


Slagerijen en/of worstmakerijen
met vlees uit de regio:

Slagerij Henk Boersema Grijpskerk
Groninger Held van de Smaak 2013 
www.slagerijboersema.nl
Slagerij Cramer Delfzijl 
www.slagerijcramer.nl
Kloosterboerderij Bleyendael (blaarkopworst) Sellingen
www.arrangementenboerderij.nl
Slagerij Westerman Veendam 
www.westerman.keurslager.nl
Slagerij De Groene Weg 
www.degroeneweg.nl

De Sikke’s Hoeve – Woudbloem
Geitenvlees
De geiten van Fleur en Wytse lopen de hele zomer in natuurgebieden. In de winter staan ze op stal, op de Sikke’s Hoeve. Het levert prachtig vlees op, iets dat door steeds meer mensen en restauranthouders wordt ontdekt. Zo wordt het geitenvlees van De Sikke’s Hoeve onder andere geserveerd bij ’t Feithhuis en is het maandelijks te koop op de Ommelandermarkt.

 

Scharmer AE 14
9618PC Woudbloem
06 - 48409359
www.sikkeshoeve.nl

De Oorsprong Ekologisch Vlees
Biologisch  / lamsvlees / schapenvlees / rundvlees
Bij de Oorsprong lopen koeien, schapen en varkens in het natuurgebied rondom het zuidlaardermeer. Hun groei is langzaam en constant. Dat geldt ook voor de verwerking van het vlees. Het maken van hammen en andere vleeswaren vindt plaats zonder de gebruikelijke hulpstoffen als kleurstof, smaakversterkers, conserveringsmiddelen.

 

Zuidlaarderweg 61
9479 TH Noordlaren
050 - 4062737
www.zuidlaardermeervlees.nl

 

Palingrokerij Postma
Paling / zeelt / rivierkreeftjes
Gaele Postma vangt en rookt zijn eigen paling in Zoutkamp. Ook verkoopt hij in zijn winkel zelfgevangen Reitdiepvis zoals paling, zeelt en rivierkreeftjes. Alleen hij heeft visrechten voor deze vissen. Daarnaast verkoopt hij verse vis van vissers uit de buurt en de visafslag in Lauwersoog.
Één van de weinige adressen waar nog ongepelde garnalen worden verkocht.

 

Reitdiepskade 21A
9974 PJ Zoutkamp
0595 - 402177
www.palingrokerijpostma.nl

Schotse Hooglanders
Rundvlees /worst / publieksprijs Groninger Held van de Smaak 2013
Kaleweg 13
9865 TC Opende
06 - 25096058
www.schotsehooglanders.nl

Kloosterboerderij Bleyendael
Groninger Blaarkoppen / droge worst / naegelhout / hamburgers
Lauder Hokweg 11
9551 XV Sellingen
0597 - 562252
www.blaarkoppenvlees.nl

 

Fishmarket
A-straat 6
9718CR Groningen
050 - 3180333
www.fishmarket.nu


Worstmakerij Nederhoed
Worstmakerij Nederhoed staat voor eerlijke producten en kleinschalig, ambachtelijk slagerswerk. Eigenaar Jan Nederhoed won met zijn producten al verschillende prijzen. Bijvoorbeeld voor de beste snert van Nederland en de beste Worstmaker van het Noorden.

Potklei 20
9351 VS Leek
0594 - 510080
www.nederhoedleek.nl

Geitenboerderij De Mekkerkast – Sebaldeburen
Geitenvlees / geitenworst / varkensvlees / eieren / geitenkaas
Elke vrijdag op de versmarkt in Groningen
Kuzumerweg 17
9862TB Sebaldeburen
0594 - 613111
www.de-mekkerkast.nl 

Biologische veehouderij ande Niedijk
Groninger Blaarkop rund
Lettelbertdijk 16                                                                                             
9811 PC Enumatil
0594 - 517161
www.andeniedijk.nl

Slagerij De Buurderij
Limousin rundvlees / lam / kip / varken
Vogelzangsteeg 15a
9479 TE Noordlaren
050 4063812
www.slagerijdebuurderij.nl

Deel deze pagina